Αναφορές Έργων

Κατάταξη:
Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων – Φάση Α

Οι ανάδοχες εταιρείες του έργου και οι εργολάβοι αποφάσισαν την τοποθέτηση των υδροδιογκούμενων κορδονιών PENEBAR SW – 45 Rapid Type A για την στεγάνωση των αρμών διακοπής σκευροδέτησης σε διάφορες εφαρμογές. Στο έργο εφαρμόστηκαν 3.000m PENEBAR SW – 45 Type A με αστάρι PENEBAR PRIMER

Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων – Φάση Β

Τον Οκτώβριο του 2007, ξεκίνησε η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων της Κατερίνης, που θα επεξεργάζεται όλον τον όγκο των υγρών αποβλήτων της πόλης. Οι ανάδοχες εταιρείες του έργου και οι εργολάβοι, μία κοινοπραξία της ελληνικής εταιρείας WWTP Katerini και της αυστριακής εταιρείας SWIETELSKY G, εξέφρασαν τις από κοινού ανησυχίες τους για τις πιθανές διαρροές μέσω των αρμών διακοπής σκυροδέτησης. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε στη Φάση Α, η τοποθέτηση των υδροδιογκούμενων κορδονίων PENEBAR SW – 45 Rapid Type A για την αποφυγή της διαρροής, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν διογκώνεται ταχέως κατά με την επαφή του με το νερό, οπότε και δρα ως ένα φράγμα στεγανοποίησης. Στο έργο εγκαταστάθηκαν 3.000m PENEBAR SW – 45 με αστάρι PENEBAR PRIMER.

Σούπερ Μάρκετ / Χώρος Στάθμευσης

Το 2008, μια μεγάλη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ κατασκεύασε στην Βόρεια Ελλάδα, κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τις κεντρικές της εγκαταστάσεις. Σε αυτά τα κτίρια υπήρχαν χώροι στάθμευσης περίπου 2.500 m2. Παρόλο που η συνήθης προδιαγραφή για την προστασία του δαπέδου των χώρων στάθμευσης ήταν οι εποξειδικές βαφές, μετά από πρόταση της υπεύθυνης για τις εφαρμογές δαπέδων εταιρείας, EUROLIT A.E., το σύστημα που επιλέχθηκε για την προστασία του τσιμεντένιου δαπέδου, ήταν το PENESEAL FH (1:1 CONCENTRATE), λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων, του χαμηλού κόστους και των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης εφαρμογής. Μερικές ημέρες μετά την εφαρμογή του PENESEAL FH, χρησιμοποιήθηκαν μηχανές γυαλίσματος (διαμαντένιοι δίσκοι) για να αυξήσουν την γυαλάδα των επιφανειών. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ εντυπωσιακό, καλύτερο ακόμα και από τις προσδοκίες του πελάτη.

Διυλιστήριο ΕΛ.ΠΕ., Αττική, Ελλάδα

Το υπόγειο δίκτυο προέβλεπε την κατασκευή, στεγανοποίηση και επισκευή 1.000 φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα, συνολικού όγκου 4.000 m3. Τα φρεάτια από οπλισμένο σκυρόδεμα έπρεπε να είναι απόλυτα στεγανά και προστατευμένα από φαινόμενα διάβρωσης, όπως ενανθράκωση σκυροδέματος και διείσδυση χλωριόντων, λόγω διαβρωτικού υπεδάφους. Επίσης υπήρχε η απαίτηση, το οπλισμένο σκυρόδεμα να είναι προστατευμένο και από χημική προσβολή, λόγω του υψηλού χημικού φορτιού των παραπροϊόντων διύλισης. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι μηχανικοί του έργου, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για την απόλυτη στεγανοποίηση και προστασία των κατασκευών από σκυρόδεμα το πρόσμικτο σκυροδέματος PENETRON ADMIX .

Mediterranean Village ***** Resorts, Πιερία, Βόρεια Ελλάδα

Το ιδιαίτερο αυτό αρχιτεκτονικό δημιούργημα θα πρέπει να μπορεί να αντέξει τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται σε μία τέτοιου όγκου κατασκευή σε ένα παραθαλάσσιο περιβάλλον, μιας και το ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από την θάλασσα. Μέρος του σχεδιασμού αποτελούν τα κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα, τα οποία μάλιστα περιλαμβάνουν και υπόγειες εγκαταστάσεις ενός και δύο επιπέδων κάτω από το έδαφος, κάτω ακόμη και από το επίπεδο της θάλασσας.

Οι μηχανικοί του έργου, σε συνεργασία με τον όμιλο ιδιοκτησίας του, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν, για την απόλυτη στεγανοποίηση και προστασία των κατασκευών από σκυρόδεμα το σύστημα του PENETRON ADMIX, σε ένα συνδυασμό γνωστό σαν «μόνιμη στεγανολεκάνη από το ίδιο το οπλισμένο σκυρόδεμα».

Συνεδριακό Κέντρο - Αράχωβα

Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την κατασκευή ενός νέου Εμπορικού Κτηρίου, με σκοπό να φιλοξενήσει απαραίτητες κτηριακές εγκαταστάσεις της περιοχής. Το νέο κτήριο θα περιελάμβανε ένα Συνεδριακό Κέντρο, ένα μικρό Εμπορικό Κέντρο και έναν υπόγειο Χώρο Στάθμευσης με περίπου 500 θέσεις στάθμευσης.
 

Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, Αττική, Ελλάδα

Η ανάδοχη εταιρεία και οι εργολάβοι, έκαναν χρήση των προϊόντων του συστήματος Penetron, για την στεγάνωση της εγκατάστασης, έχοντας ως γνώμονα τις υψηλές προδιαγραφές και το χαμηλό κόστος των προϊόντων Penetron.
Στην Φάση Α του έργου, η περιοχή όπου έγινε η εφαρμογή ήταν 5.000 m2, που αποτελεί μέρος της συνολικής έκτασης των 15.000 m2.
Για την εφαρμογή του PENETRON έγινε χρήση μηχανής ψεκασμού υψηλής απόδοσης.

Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, Θεσσαλονίκη

Το σύστημα στεγάνωσης Penetron επιλέχθηκε, λόγω των υψηλών προδιαγραφών και του χαμηλού κόστους των προϊόντων Penetron.
Η συνολική έκταση του έργου που έγινε η εφαρμογή ήταν 10.000 m2 περίπου και για την εφαρμογή του PENETRON® έγινε χρήση μηχανής ψεκασμού υψηλής απόδοσης.

Εμπορικό Κέντρο Λάρισσας

Η ανάδοχος εταιρεία του έργου για την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου, LAMKO A.Τ.Ε., έπρεπε να αποφασίσει μεταξύ των μεμβρανών PVC και του πρόσμικτου σκυροδέματος PENETRON ADMIX για την στεγάνωση της πλάκας του υπογείου και των τοίχων. Μετά την προσεκτική αξιολόγηση των δύο συστημάτων, η LAMKO A.T.E. επέλεξε το PENETRON ADMIX, λόγω της αποτελεσματικότητάς του, της αξιοπιστίας του και των απλών μεθόδων εφαρμογής του. Στο ίδιο έργο, χρησιμοποίησαν, επίσης, τα υδροδιογκούμενα κορδόνια PENEBAR SW – 45 Rapid, για την πλήρη στεγάνωση των αρμών διακοπής σκυροδέτησης μεταξύ της πλάκας του υπογείου και των κάθετων τοιχίων από σκυρόδεμα.

ΙΟΝΙΑ ΒΟΧ Ε.Π.Ε., Αττική, Ελλάδα

Οι σύμβουλοι του έργου αποφάσισαν την επεξεργασία ολόκληρου του εσωτερικού και εξωτερικού δαπέδου της βιομηχανικής εγκατάστασης με το PENESEAL FH (1:1 CONCENTRATE). Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός πως το PENESEAL FH μειώνει την υδατοπερατότητα και παρέχει αντίσταση στη χημική προσβολή, αυξάνει την αντοχή και την ανθεκτικότητα, μειώνει τη διάβρωση και παρέχει γυαλιστερό φινίρισμα στην επιφάνεια του σκυροδέματος, όμοιο με του μάρμαρου, χωρίς να τρίβεται και να θρυμματίζεται.

ΛΙΑΡΟΜΑΤΗΣ Α.Ε., Πάτρα, Ελλάδα

Η εταιρεία αποφάσισε την επεξεργασία της νέας πλάκας σκυροδέματος του εξωτερικού περιβάλλοντος βιομηχανικού δαπέδου με το PENESEAL FH (1:1 CONCENTRATE). Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε στο χαμηλό κόστος και την απλότητα του συστήματος εφαρμογής. Η συνολική έκταση της εφαρμογής ήταν περίπου 3.000 m2.

Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων, Σάμος, Ελλάδα

Λόγω της νέας Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τις Μονάδες Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (1 ανά 10.000 κατοίκους), οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν την κατασκευή μίας νέας Μονάδας. Το σύστημα στεγάνωσης και προστασίας Penetron επιλέχθηκε, ως το πιο κατάλληλο για τέτοιου είδους εφαρμογές. Ο σύμβουλος και η ανάδοχος εταιρεία του έργου ζήτησαν η εφαρμογή των προϊόντων να πραγματοποιηθεί από εξουσιοδοτημένο και καλά εκπαιδευμένο συνεργείο εφαρμογής – εργολάβο για την διασφάλιση του βέλτιστου αποτελέσματος.

 

Εγγραφή στο News Letter

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο της PENETRON INTERNATIONAL και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα σχετικά με την στεγάνωση και προστασία σκυροδέματος (στα Αγγλικά).